7 modalități de îngrijire a pielii din jurul ochilor

1
1767
îngrijirea pielii din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este o parte a corpului care, fără o îngrijire corespunzătoare, poate arăta primele semne de îmbătrânire prematură, deşi nu ne dorim acest lucru.

V-aţi întrebat vreodată de ce?

În primul rând, pielea din jurul ochilor este mai subțire și mai delicată decât pielea de pe alte părți ale corpului.

 Ochii lucrează mult pe tot parcursul zilei, de la clipire şi până la exprimarea emoțiilor, de la citit şi până la expunerea la ecranele computerelor, a telefoanelor sau a televizoarelor, toate acestea putând provoca îmbătrânirea prematură.

La acesti factori se adaugă motivele genetice,  razele ultraviolete (UV), factorii externi de stres sau stilul de viață, alegeri care pot provoca, de asemenea, îmbătrânirea mult mai rapidă a  pielii din jurul ochilor.

Problemele comune ale zonei ochilor:

 • Cearcănele
 • Ridurile fine
 • Umflăturile (inclusiv pungile de sub ochi)

sfaturi pentru îngrijirea pielii din jurul ochilor

Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a da ochilor tăi dragostea şi îngrijirea pe care le merită.

Sfaturi de urmat şi de adăugat la rutina zilnică de înfrumuseţare

1. Hidratează, hidratează şi iar hidratează!

Hidratarea pielii este una dintre acele activităţi subevaluate, care de multe ori este ignorată, deşi nu ar trebui.

Imaginează-ţi pielea ca pe nişte struguri !

Când pielea noastră pierde apa, începe să se strângă, se usucă şi astfel ridurile vor apărea mult mai uşor.

Dar imediat ce începem sa hidratăm pielea, practic ajutăm umplerea golurilor și reducem apariția liniilor fine și a ridurilor.

Întrebarea cel mai frecvent pusă despre hidratarea acestei  părți a feței este dacă putem utiliza crema hidratantă pentru față și pentru pielea din jurul ochilor.

Răspunsul este da. Atâta timp cât nu irita ochii și oferă o cantitate suficientă de umiditate, putem folosi și crema de față.

Cu toate acestea, nu trebuie sa uităm că pielea din jurul ochilor poate fi foarte sensibilă și fină și uneori o cremă obișnuită pentru față poate da senzația de usturime, roșeață sau iritație.

Când acest lucru se întâmplă, evită folosirea cremei obișnuite de față pentru hidratarea pielii din jurul ochilor și investește într-o cremă contur ochi care folosește ingrediente care ajută și hidratează în mod specific acest tip de piele.

2. Verifică ingredientele

Atunci când ești în căutarea unei creme de ochi potrivite pentru tine, este important să știi ce vrei să tratezi, pentru a folosi ingredientele potrivite.

Pentru liniile fine

În afara produselor hidratante menite să reducă uscăciunea tenului, va trebui să cauți ingredientele care să asigure un efect de „umplere”.

Pentru acest rezultat, optează pentru următoarele ingrediente care stimulează producerea de colagen:

 • Retinoid (termenul-umbrela folosit pentru întreaga clasă de derivate a Vitaminei A)
 • Retinolul este o formă de vitamina A, care în mod normal se găsește în pielea noastră.

În componența produselor de îngrijire, retinolul se găsește în mod normal în concentrații de la 0.05 la 1%. Când retinolul este aplicat topic pe piele, enzimele încep să lucreze pentru a îl converti în acid retinoic, benefic pentru îmbunătățirea liniilor fine, a aspectelor legate de uniformizare a culorii pielii și revitalizează tenul.

 • Peptidele, respectiv lanțuri de aminoacizi care formează anumite proteine.

Proteinele fac parte din toate țesuturile din organism, fie că vorbim despre piele sau despre alte organe. Dintre toate tipurile de proteine, colagenul este în mod deosebit important pentru piele – până la 80% din pielea ta este alcătuită din colagen.

Pentru hiperpigmentare și cearcăne

Pentru combaterea cearcănelor și a hiperpigmentării cauzate de razele UV ale soarelui, va trebui să urmărești următoarele ingrediente:

 • arbutina (un ingredient natural care oferă luminozitate și este derivat din pere, grâu dar care mai poate fi produs și sintetic)
 • hidrochinona
 • acidul kojic (activ cosmetic de ultimă generație cu efecte notabile contra petelor pigmentare, a melasmei și a ridurilor în general)
 • vitamina C
 • soia
 • acidul azelaic
 • vitamina B3

Pentru umflături (sau pungi sub ochi)

Remediul pentru umflăturile ochilor poate fi uneori atât de simplu, precum un somn bun sau consumul de apă adecvat. Dar când vine vorba despre îngrijirea pielii, ingredientele care pot reduce umflăturile sunt următoarele:

 • cafeina
 • ceaiul verde 
 • dipeptide
 • salcia

Pentru îngrijirea obișnuită a pielii din jurul ochilor 

Pentru îngrijirea zilnică a pielii din jurul ochilor, ar trebui să cauți, ca și ingrediente, antioxidanții. Aceste ingrediente puternice ajută la eliminarea radicalilor liberi din piele, care sunt declanșați de radiațile UV, fumat și alți factori poluanți.

De asemenea, antioxidanții ajută la oprirea procesului de îmbătrânire.

 • vitamina C
 • vitamina E
 • ceaiul verde
 • vitamina B3 

3. Fii întotdeauna blândă cu pielea din jurul ochilor

De la înlăturarea machiajului zilnic și până la aplicarea produselor de îngrijire a pielii din jurul ochilor este foarte importantă blândețea.

Așa cum am menționat mai sus, pielea din jurul ochilor este foarte fină și datorită acestui lucru, o presiune suplimentară adusă prin activitățile zilnice poate duce la apariția liniilor fine (ridurilor).

Atunci când cureți machiajul, folosește dischete demachiante fine, pe care să le apeși ușor pe piele printr-o mișcare din interior către exterior.

Repetă mișcarea până la înlăturarea completă a machiajului.

Când aplici produsele de îngrijire a pielii din jurul ochilor, folosește degetul arătător și întinde crema (serul,etc) ușor în jurul ochilor, prin mișcări circulare.

Nu uita pleoapa superioară!

Repetă mișcarea până când produsul de îngrijire este complet absorbit de piele.

4. Protecția solară este un must

Expunerea la soare poate juca un rol important în procesul de îmbătrânire a pielii.

O protecție solară c