Sănătate

Pentru un organism cu o sănătate de fier, ar trebui să încercăm să consumăm o varietate largă de alimente și să favorizăm în alimentația zilnică atât fructele, cât și legumele. Cu cât este mai colorată farfuria de mâncare, cu atât avem mai multe beneficii pentru sănătate și imunitate. Însă când stilul...
Tot mai des auzim persoane care se plâng de schimbările de vreme care le afectează starea de sănătate! Este acesta un mit, o consolare că de fapt nu ne simţim bine sau chiar este demonstrat ştiinţific că vremea ne poate afecta starea de bine sau chiar starea de sănătate? Tot mai...
Când eram mică, dovleacul mi se părea un fruct-legumă îngrozitor, unul dintre puţinele alimente pe care mama nu reuşea să mă convingă să îl mănânc. Cu timpul însă am început să îl agreez şi chiar să îl caut şi să îl aştept cu drag în fiecare toamnă. Dovleacul este originar din...
După cum știm cu toții, de Paști este tradițional să mâncăm carne de miel. Dar care este semnificația mielului de Paști și pe lângă semnificații, cât este de sănătoasă carnea de miel? Semnificația religioasă a mielului de Paște Mielul de Paşte este simbolul Domnului Iisus Hristos, care s-a jertfit pentru oameni şi pentru iertarea...
Mereu întâlnim termenii de substanțe nutritive, nutrienți, superalimente și alimente sănătoase. Dar ce sunt acești termeni și cum ne ajută înțelegerea semnificației și rolului acestora în menținerea sănătății? Substanțele nutritive Pentru a ne menține sănătoși trebuie să avem o dietă completă. Substanțele nutritive cuprind carbohidrații, proteinele, grăsimile, vitaminele și mineralele. Pe scurt, carbohidrații ne...
De câte ori nu zâmbim la amintirea copilăriei când mușcam dintr-o felie de pepene roșu și ne murdăream inevitabil hăinuțele cu zeama roșie și dulce? Sau când mâncam atât de mult pepene și burțile noastre se umflau încât părea că am îndesat cu totul un pepene în stomac? ;) Mie mi...
Afinele, datorită bogăției de nutrienți, a numeroaselor beneficii asupra sănătății, a efectelor curative și a gustului deosebit sunt considerate a fi superaliment. Recunoasterea acestui superaliment a început în SUA, în 1996 și de atunci a continuat să surprindă cercetătorii prin numeroasele efecte pozitive ale consumului de afine. Sunt delicioase, au un conținut...
Pentru că suntem în plin sezon de zmeură, încearcă să nu o ocolești și să consumi cât de multă poți! Pentru că zmeura este extraordinară! Zmeura, pe lângă faptul că este delicioasă, este și foarte bogată în vitamine, minerale și antioxidanți. Consumul de zmeură are numeroase beneficii asupra sănătății, iar datorită...
Consumaţi des migdale? Dacă nu, este cazul să o faceţi zilnic, pe post de gustare, de exemplu. Pe lângă faptul că sunt delicioase, migdalele oferă multiple beneficii sănătăţii. Acestea sunt o sursă minunată de nutrienţi sănătoşi, cum ar fi acizii graşi esenţiali, antioxidanţii, proteinele, fibrele, vitaminele şi mineralele. Într-o porţie de aproximativ 30...
Toate superalimentele au propriile caracteristici și beneficii, și oferă avantaje particulare fiecărei persoane. Îmbunătățirea sănătății fizice și psihice, întărirea sistemului imunitar, dar și creșterea rezistenței la boli reprezintă o mare parte a calităților de bază pentru superalimente. Despre superalimente şi beneficiile acestora am scris aici. Voi continua cu lista de superalimente, pe...

Ultimele articole publicate