8 filme de Crăciun pe care poți să le vizionezi an de an fără să te plictisești! Crăciun de poveste!

5
807

Tu ce faci în perioada sărbătorilor de iarnă? Începând cu Moș Nicolae și terminând cu Sfântul Ioan?

Părinții noștri ne povesteau că petrecerile începeau chiar mai devreme de atât, de la Sfântul Andrei (30 Noiembrie) și se terminau de Sfântul Ioan (07 Ianuarie). Se întâlneau cu prietenii, povesteau, beau vin fiert și jucau cărți sau remmy, dansau la evenimente și se distrau de minune.

Pentru că în aceste timpuri socializarea a devenit mai dificil de realizat, distanțarea socială este de preferat pentru sănătatea tuturor, nu ne rămâne decât să ne așezăm confortabil la televizor și să ne bucurăm de vizionarea unui film bun de Crăciun, împreună cu întreaga familie.

Și sunt atât de multe filme bune pe care le revedem an de an și nu ne plictisim!

A devenit aproape o tradiție de Crăciun  pentru filmul Singur acasă de exemplu, pe care programele de televiziune îl redau în mod constant an de an!

Pentru mine, vizionarea filmului Serendipity în perioada sărbătorilor este cu siguranță o tradiție.

8 filme de Crăciun pe care le poți viziona în fiecare an, de Crăciun

1. Home alone, 1990, cu Macaulay Culkin

Un film scris și produs de John Hughes și regizat de Chris Columbus, nominalizat la două premii Oscar și la două Globuri de Aur.

Sursa foto: IMDb

Cum să nu îți placă această comedie în care un puști de 8 ani rămâne singur acasă, uitat de familia sa, care pleacă în mare grabă la Paris pentru a sărbători Crăciunul.

Puștiul înfruntă doi hoți care se pregătesc să-i jefuiască locuința, crezând-o nelocuită.

Inteligentul și curajos Kevin este nevoit să pună tot felul de capcane pentru a-și apăra teritoriul.

Și chiar dacă vedem acest film de Crăciun și îl revedem an de an, nu reușim să ne plictisim și de fiecare dată ne distrăm, ne delectăm și savurăm momentul.

2. Serendipity, 2001, cu John Cusack și Kate Beckinsale

Un film romantic scris de Marc Klein și regizat de Peter Chelsom.

Sursa foto: IMDb

Iubesc acest film și îl vizionez în fiecare an. Poate părea ireal, poate părea fantastic sau prea siropos, dar este atât de relaxant și romantic.

Acest film este motivul pentru care am citit cartea Dragoste în vremea holerei, de Gabriel Garcia Marquez, atunci când am văzut pentru prima dată filmul.

Cei doi protagoniști, Sara și Jonathan se întâlnesc în timpul sezonului de cumpărături pentru Crăciun în New York și amândoi încearcă să cumpere aceeași pereche de mănuși negre de la Bloomingdale’s.

Cei doi simt o atracție irezistibilă unul față de celălalt, deși fiecare este implicat într-o altă relație sentimentală.

O comedie romantică despre influența destinului asupra doi oameni care se caută doar unul pe celălalt și trăiesc cu adevărat o dragoste la prima vedere. O vedere de Crăciun!

3. Miracolul de pe strada 34, 1994, cu  Richard Attenborough, Mara Wilson, Elizabeth Perkins și Dylan McDermott

Un film minunat, un film de Crăciun autentic, cu magie, lacrimi, bucurie și convingerea că de fapt Moș Crăciun există cu adevărat.

Sursă foto: IMDb

Un film de familie care pregătește atmosfera de sărbătoare, care aduce caldură și speranță Craciunului.

Regizat de Les Mayfield, filmul este o refacere cinematografică a filmului omonim din 1947, dar, după părerea mea, în această producție din anul 1994, actorii au fost aleși atât de bine, cu o interpretare atât de bună, încât poți paria că de fapt asiști la o poveste adevărată.

Susan Walker (Mara Wilson), o fetita de 6 ani, are dubii în privința celui mai iubit miracol al iernii: Moș Crăciun.

Craciunul acesta, însa, îi va dărui micuței Susan ceva în care să creadă, la care să viseze, descoperind astfel că miracolele există cu adevarat.

4. The holiday, 2006, cu  Cameron Diaz, Jack Black, Kate Winslate și Jude Law

Sursa foto: IMDb

Cine nu a văzut măcar o dată filmul “Vacanța” (The Holiday)? Este deja un clasic al filmelor de Crăciun, o comedie romantică regizată de Nancy Meyers, cu o distribuție de excepție.

Două femei, Amanda (Cameron Diaz) și Iris (Kate Winslet), plictisite de viața lor, se întâlnesc pe internet și decid să facă schimb de case pentru sărbători.

De aici va începe un șir de întâmplări hazlii și evenimente care le vor schimba viețile celor două protagoniste ale filmului.

Un film de văzut /revăzut în perioada sărbătorilor, acasă, și de savurat alături de un pahar cu vin și o felie de cozonac sau o ciocolată caldă ( 🙂 gusturile nu se discută)!

5. Frozen, 2013

Și de ce să nu includem pe lista filmelor frumoase de Crăciun și un film de animație în regia lui Chris Buck și Jennifer Lee, inspirat din celebra poveste Crăiasa Zăpezii scrisă de Hans Christian Andersen ?

Sursa foto: IMDb

Studiourile Disney și-au propus să ne introducă în atmosfera de Craciun, să ne aducă puțină zăpadă și muzica de calitate.

Frozen este o poveste romantică spusă cu umor și multă fantezie, cu un spectaculos decor de iarnă și efecte vizuale magnifice cu palate de gheață, țurțuri de cristal și fulgi de zăpadă.

Prințesele Elsa și Anna au alături în peripețiile lor personaje remarcabile, cum ar fi Olaf, omul de zăpadă, sau renul topit după morcovi.

Nu ratați acest film și veți redeveni copii care se bucură de iarnă, de peripeții, care visează la iubiri adevărate, la prinți și prințese și multă magie!

6. Call me Claus, 2001, cu Whoopi Goldberg

Un film clasic de Crăciun, cu minunata și charismatica Whoopi Goldberg în rolul principal, în regia lui Peter Werner.

Sursa foto: IMDb

Call me Claus este o poveste sensibilă și foarte comică, un film de sărbători, cu Moș Crăciun, interpretat cu mult talent de catre Nigel Hawthorne.

Lucy Culins (Goldberg) este o producătoare plină de mofturi la un post tv de teleshopping care trebuie să angajeze un Moș Crăciun pentru emisiunile de Sărbători.

Printre candidati se află și simpaticul Nick, care îi mărturisește lui Lucy că el este adevăratul Moș Craciun și că, după 200 de ani de muncă, se va pensiona, iar inlocuitorul lui este tocmai ea, Lucy Cullins.

Nu ratați acest film! Este emoționant, haios și foarte bun de savurat de sărbători!

7. It’s a wonderful life, 1946, cu James Steward și Donna Reed

Filmul realizat de Frank Capra a devenit reprezentativ pentru perioada sărbătorilor de iarnă, în America. Filmul este difuzat în fiecare an, în perioada dinaintea Crăciunului.

Sursa foto: IMDb

Filmul spune povestea lui George Bailey, un personaj aflat în depresie, din orășelul Bedford Falls, care crede că tuturor le-ar fi mai bine fără el.

Însă, un înger pe nume Clarence, îi arată ce urâtă ar fi fost lumea dacă el nu s-ar fi născut.

Astfel, George își dă seama cât de important este el în viața prietenilor și a familiei lui.

Noua perspectivă îi schimbă complet viața lui George, care se întoarce la familia lui mult mai fericit.

Este un film educativ, romantic și cu multe trăiri, care ne dă tuturor încredere că suntem iubiți și apreciați de cei din jur, chiar dacă uneori nu mai credem acest lucru.

8. Polar express, 2004, Voci: Michael Jeter și Tom Hanks

Un film de animație și aventuri, cu 3 nominalizări la Oscar.

Filmul este o animaţie regizată de Robert Zemeckis cu ajutorul tehnologiei motion-capture în anul 2004, iar scenariul a fost inspirat după cartea cu același nume scrisă de Chris Van Allsburg.

Sursa foto: IMDb

Zemeckis a adus pe marile ecrane o poveste incredibilă care ne transpune direct în spiritul sărbătorilor, la bordul trenului în care sunt o mulțime de copii ce cred cu adevărat în Moș Crăciun.

Povestea imaginată de scriitorul Chris Van Allsburg într-una dintre cele mai savuroase cărți pentru copii și preluată pentru ecrane de regizorul Robert Zemeckis, spune istoria lui Hero Boy și a uneia dintre nopțile de Crăciun ale copilăriei sale.

Eroul principal al poveștii, Hero Boy nu crede în Moș Crăciun și nici în miracole.

Dar la invitația neobișnuitului conductor de tren (vocea lui Tom Hanks), el urcă în Polar Express unde îi cunoaște pe câțiva din copiii cărora li se dă șansa să vadă, ca să poată crede în Moș Crăciun.

Un film frumos, de văzut și revăzut cu întreaga familie!

Alte sugestii de filme minunate de Crăciun

  • Jack Frost, 1998, cu Michael Keaton și Kelly Preston You
  • Angels in the snow, 2015, cu Kristy Swanson, Chris Potter, Colin Lawrence
  • You’ve got mail, 1998, cu Meg Ryan și Tom Hanks
  • While you were sleeping, 1995, cu Sandra Bullock și Peter Gallagher
  • Blizzard, 2003, cu  Brenda Blethyn, Christopher Plummer, Kevin Pollack. Vocea renului Blizzard este interpretată de Whoopi Goldberg

Fiecare dintre aceste filme sunt minunate, sunt filme de Crăciun care ne aduc un strop de magie și bucurie în casele noastre de sărbători.

Și lista ar putea continua…

Tu ce filme de Crăciun ai în plan să vezi sau să revezi anul acesta?

Aștept sugestii de filme bune, pe care să le vedem și revedem an de an!

Crăciun de poveste tuturor!