Aripioarele de pui crocante au fost mereu foarte apreciate la noi în familie.
Însă, până acum câțiva ani, le preparam în tuci cu mult ulei încins, astfel încât acestea deveneau crocante și bune. Dar bineînțeles foarte calorice.
Pentru că ele sunt foarte apreciate în special în rândul tinerilor și copiilor, la fast food-uri gen KFC, am început să le prepar și eu acasă, însă am ales varianta mai puțin calorică, respectiv le-am preparat la cuptor.
Și pentru că au ieșit foarte bune și am fost lăudată de copiii mei, voi încerca să vă spun în câteva cuvinte și o rețetă improvizată.
Ingrediente
- 1 kg aripioare
- sare
- piper
- ulei de măsline
- puțină zeamă de lămâie
- ierburi mediteraneene, coriandru sau cimbrișor, boia dulce sau picantă, alte mirodenii
- usturoi pisat
- fulgi de porumb
Mod de preparare
Spălăm bine aripioarele de pui și le curățăm de impurități. Dacă sunt gata secționate, cu atât mai bine, dacă nu, va trebui să le secționăm noi.
Pentru a obţine o carne de pui fragedă, marinează puiul înainte de gătit, timp de o oră, împreună cu condimentele.
Într-un vas punem aripioarele spălate și adăugăm ulei de măsline şi puțină zeamă de lămâie, apoi sare și piper, boia dulce sau picantă, usturoi pisat, cimbrișor, coriandru, ierburi mediteraneene, sau alte mirodenii pe gustul tău.
Se lasă la frigider pentru marinare.
După aproximativ o oră, scoatem aripioarele de la frigider și le trecem pe rând prin fulgii de porumb, pe care îi zdrobim la robot sau într-o pungă cu sucitorul. Eu am ales varianta cu sucitorul.
Ar fi bine să căutați pentru gătit fulgii de porumb fără zahăr, însă dacă nu găsiți, este ok și varianta cu zahăr.
Așezăm frumos în tavă aripioarele de pui, una lângă alta, pe o hârtie de copt.
Preîncalzim cuptorul la 180 de grade C.
Introducem tava la cuptor și avem răbdare să fie gata! 🙂
Pentru a fi fragede în interior și crocante în exterior, eu le-am lăsat aproximativ 40 min la 180 de grade și apoi am mărit temperatura la 200 grade pe varianta grill a cuptorului, pentru încă aproximativ 20 minute.
Dar depinde foarte mult de fiecare cuptor și de particularitățile acestuia.
Între timp am pregătit o salată delicioasă cu andive, roșii, ceapă roșie, măsline verzi și salată creață roșie.
Iubesc andivele, cu gustul lor uşor amărui şi textura crocantă. Acestea sunt indicate adesea în curele de slăbire, fiind printre legumele cu cel mai scăzut conţinut caloric.
Sunt gata și aripioarele și au ieșit crocante pe exterior, dar fragede și zemoase în interior!
Le-am servit alături de salată și de un sos dulce acrișor sau dulce picant!
Vă invit să pregătiți acest fel de mâncare, rapid, delicios și crispy!
Iar dacă aveți alte variante de a găti aripioarele, vă așteptăm cu comentarii, rețete și poze :).
Poftă bună!