O femeie cu stil

1
2444

Cine este de fapt o femeie cu stil și ce o deosebește față de alte femei?

Fiecare femeie are stilul propriu care poate fi definit prin vestimentație, prin machiaj, prin eleganță, dar mai ales prin acel ceva…acel “quelque chose” care o face plină de mister și o învăluiește într-o aură de vedetă.

Cu certitudine că o femeie stilată nu va fi niciodată o femeie care bârfește, care vorbește urât și vulgar, o femeie machiată strident și în toate culorile pământului.

O femeie stilată este o femeie elegantă care zâmbește și care întoarce zâmbete.

O femeie care știe să spună fiecăruia o vorbă bună și care nu va jigni niciodată, o femeie care mai repede s-ar lăsa umilită decât să umilească și mai bine ar suferi, decât să îi facă pe alții să sufere.

O  femeie cu stil înseamnă o femeie care se cunoaște pe ea însăși, se acceptă, își asumă feminitatea și modul în care reușeste să transmită această feminitate. Are atitudine! Pentru că despre asta este vorba.

Moda înseamnă tendințe sezoniere, înseamnă ce și cum se poartă.

Însă nu toți ne adaptăm acestor curente fashion.

În genere, ne identificăm doar cu cele care ne ajută să arătăm cine suntem și care descriu perfect personalitatea și felul nostru de a fi.

Asta face o femeie cu stil, adaptează moda și curentul fashion la personalitatea ei, la ținuta și fizicul ei, astfel încât să o ajute să capete și mai mult stil, să o ajute să iasă din tipare.

O femeie cu stil nu va ieși niciodată din casă cu o ținută încărcată, și nu va gafa adăugând bijuterii acolo unde nu este cazul.

Doar hainele simple, clasice, în culori monocrome permit o ușoară joacă în materie de accesorizare.

Astfel, de multe ori ea va folosi expresia “less is more” sau “more is less” expresii care îi vor da clasă, stil și eleganță!

Femeile stilate știu că fără inteligență, frumusețea lor ar fi de prisos.

Așa că nu e de mirare că acestea aleg să citească, să meargă la operă sau teatru, să participe la workshop-uri sau chiar să bifeze cursuri de dezvoltare personală.

Cele mai stilate femei au anumite obiceiuri foarte utile care le ajută să arate aranjate și încrezatoare în fiecare zi.

Aceste femei nu cheltuie sume impresionante de bani la începutul fiecărui sezon într-o încercare  disperată de a ține pasul cu trendurile. Adevăratul stil începe acasă, în clipa în care te trezești și este etern.

O femeie cu stil are grijă de corpul ei!

Pentru acest lucru, ea va mânca sănătos, se va îngriji pe toate planurile, va face sport și va fi un exemplu pentru cei din jurul ei!

O femeie cu stil va emana sănătate, frumusețe, încredere în sine și în valoarea ei. Pentru că orice om de pe planeta aceasta este unic și este valoros!

Iar o femeie cu stil își cunoaște valoarea și unicitatea, iar prin simpla încredere în sine o femeie este frumoasă!

O definiţie în câteva rânduri este imposibilă.

Eleganța nu ţine doar de felul în care te îmbraci, ţine de absolut tot ceea ce înseamnă atitudine, abordare, alegeri.

Eleganţa este combinaţia echilibrată între distincţie, naturaleţe şi simplitate.

Și ca să închei, pentru că pe acest subiect ar fi atât de multe de spus (si cum altfel, când vorbim despre femei, femei elegante, femei cu stil, femei frumoase și femei cu atitudine) o voi lăsa pe Audrey Hepburn, una dintre cele mai stilate femei din toate timpurile, să ne descrie ce trebuie să facă o femeie cu stil!

„Eleganta este singura frumusete care nu se ofileste niciodata”

„Pentru a avea ochi frumoși, uită-te după ce e bun în alții; pentru a avea buze frumoase, spune doar vorbe bune; iar pentru a avea ținută, mergi cu convingerea că nu ești niciodată singură”.

„Cred că râsul este cel mai bun exercițiu care arde calorii. Cred în sărutări, multe sărutări. Cred că este important să fii puternic atunci când lucrurile nu merg cum trebuie. Cred că fetele fericite sunt cele mai frumoase fete. Cred că mâine este o nouă zi. Și cred în miracole”.

„Pentru a avea un păr frumos, lăsați un copil să-și treacă degetele prin păr o dată pe zi”.

„Pentru a avea ochi frumoși, căutați persoane generoase”.

„Frumusețea unei femei trebuie văzută în ochii ei, întrucât aceștia sunt poarta către inima sa, locul unde sălășluieste dragostea”.

… toate acestea definesc o femeie cu stil!