Salată de țelină apio cu mere!

2
1071

Salata de țelină apio cu mere am descoperit-o cu ocazia unei petreceri de Revelion când am vrut să îmi impresionez oaspeții cu ceva mai deosebit decât clasicele ouă umplute și salată de boeuf.

Și această salată chiar a avut succes!

De atunci a devenit o tradiție să o prepar de Revelion, dar și cu alte ocazii, având în vedere numeroasele proprietăți ale țelinei apio.

Ce conține țelina apio ?

Aceasta conține vitaminele A, B1, B2, B6, B9, C, E si K, minerale precum sodiu, potasiu, calciu, zinc, magneziu, fier, cupru, sulf, fosfor si siliciu, fibre si uleiuri esențiale.

Are o proporție mare de apă (95%) si foarte puține calorii.

Țelina apio este ideală ca gustare în timpul dietelor de slăbit.

Printre componenetele principale ale ţelinei apio se numără fibrele.

Acestea ajută în cazul problemelor digestive, prevenind constipaţia şi reglând tranzitul intestinal.

În tulpina țelinei se găsește un compus numit cumarină, care poate preveni formarea și dezvoltarea cancerului de stomac și colon.

Țelina apio ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp, îmbunătățind funcționarea rinichilor.

Consumul acesteia contribuie la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea colesterolului nociv, stimulând secreția de acizi biliari în ficat.

Antioxidanții din tulpina de țelină luptă cu bacteriile, virușii și inflamația din corp; stimulează sistemul imunitar și ajută organismul să se recupereze mai rapid după răceli și gripe.

Sucul de țelină este cel mai indicat în acest caz!

Și cum să nu iubești acest aliment când știi că are atâtea proprietăți, este gustos și te ajută să slăbești mâncând?

Salata de țelină apio este foarte ușor de preparat și este delicioasă!

Această rețetă am preparat-o după indicațiile lui Chef Nicolai Tand și recunosc că uneori o adaptez în funcție de ce am în casă (respectiv în loc de brânză cu mucegai folosesc brânză sărată și maturată de oaie).

Sau se poate adăuga ceapă roșie (eu fiind foarte mare fan ceapă roșie).

Ingrediente 

  • o legătură de țelină Apio
  • 100 g nuci;
  • 100 g blue cheese;
  • 2 mere verzi;
  • o lingură de muştar Dijon;
  • 100 ml iaurt;
  • 30 ml de miere;
  • sare şi piper.

Mod de preparare:

Ţelina Apio se taie mărunt, la fel şi merele.

Se adaugă brânza tăiată cubuleţe şi nucile, care au fost şi ele tăiate.

Ȋntr-un alt vas se amestecă mierea cu iaurtul şi muştarul.

Acest sos se adaugă, în final, peste toate ingredientele tăiate, se pune puţină sare şi piper și GATA!

Poftă bună!

Voi ce rețete gustoase pregătiți cu țelina apio?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here