5 aplicatii pentru slabit cu ajutorul telefoanelor inteligente

1
7232

Probabil că fiecare dintre noi ne-am confruntat măcar o dată în viață cu problema acumulării de kilograme în plus și ne-am gândit cum să ținem o dietă și să slăbim.

Există și persoane cu un metabolism excelent, echilibrate, care  pur și simplu nu se îngrașă (cât de fericite trebuie să fie :)) însă marea majoritate se confruntă cu această problemă.

Încercăm diferite diete, așa zise cure de slăbire, clacăm și o luăm de la capăt și tot așa…cu frustrări sau cu reușite, ne bucurăm de fiecare victorie în lupta cu kilogramele.

Din fericire, astăzi avem multe ajutoare în această luptă și unul dintre ele sunt aplicațiile existente pe telefoanele cu Android sau pe renumitele Iphone-uri.

Aceste telefoane inteligente, fără de care nu mai putem trăi și nu ne mai putem imagina viața fără ele, au senzori care monitorizează activitatea fizică.

Astfel, aplicațiile de slăbit vor prelua de la senzori caloriile pierdute și vor putea calcula exact cât trebuie să consumăm pe zi pentru a reuși să ne menținem greutatea sau să slăbim.

Nu voi face un top, un clasament exact al celor mai eficiente aplicații, dar le voi enumera pe cele care pe mine m-au ajutat.

1. MyFitnessPal

MyFitnessPal este probabil cea mai populară aplicație pentru slăbit, iar mie mi se pare una dintre cele mai spectaculoase din punct de vedere al bazei de date impresionante, care te ajută să calculezi cu exactitate numărul de calorii pe fiecare aliment în parte.

Trebuie doar să introduci numele alimentului, chiar și firma producătoare și aplicația îți va spune exact câte calorii are.

În funcție de necesarul pe zi calculat în mod personalizat în funcție de varstă, sex, greutate și target-ul de slăbit, te va ajuta să calculezi foarte exact numărul de calorii/zi.

La sfârșitul fiecărei zile, MyFitnessPal îți oferă un feedback pe care îl poți folosi pentru a-ți atinge obiectivul de greutate.

Deși nu este un program de dietă, te poate ajuta să faci modificări în stilul de alimentație, oferind informații nutriționale.

Cu un profil personalizat, aplicația te poate ajuta să setezi scopuri, atât în ceea ce privește dieta cât și exercițiile fizice.

Aplicația MyFitnessPal are un nivel de servicii gratuit, plus un abonament Premium.

2. Lose It

Lose it este o aplicație care se bazează de asemenea pe număratul caloriilor și urmărirea greutății.

Această aplicație generează un plan caloric zilnic și un plan de slăbit personalizat.

O dată ce a fost stabilit planul personalizat, poți introduce în aplicație fiecare aliment consumat care va fi calculat dintr-o bază de date de peste 33 milioane alimente, restaurante sau brand-uri.

În mod adițional, poți folosi scanerul pentru codurile de bare. Alimentele pe care le consumi cel mai des sunt salvate într-o listă, astfel încât să fie ușor de accesat de câte ori le consumi.

Vei fi informat despre numărul de calorii zilnic și săptămânal și dacă folosești aplicația pentru slăbit, vei putea vedea într-un grafic modificările de greutate pe durata folosirii aplicației.

Ceea ce face diferența la această aplicație este modulul SNAP IT, care printr-o simplă fotografiere a ceea ce mănânci, îți va calcula numărul de calorii.

Un alt atu al acestei aplicații este componenta socială, faptul că poți lua legătura cu utilizatorii aplicației, poți schimba informații, poți pune întrebări și poți participa la concursuri în cadrul aplicației.

Se conectează cu aplicații precum RunKeeper, Nike+ și dispozitive care au aceeași utilitate.

3. 7-Minutes Workout

Dacă eşti o persoană foarte ocupată şi nu reuşeşti să ajungi la sală, îți vine în ajutor această aplicație care îți propune 7 minute pe zi pe care să le dedici sportului.

Vei afla aici care sunt cele mai eficiente exerciții și cu beneficiile cele mai mari pentru organism, printre care flotări, genuflexiuni, exerciții pentru abdomen.

Aplicația fitness te ajută să lucrezi multe grupe de mușchi. Fiecare exercițiu trebuie lucrat în 30 de secunde, iar aplicația te va anunța când te poți bucura de pauze pentru odihnă și rehidratare.

7-Minutes Workout este o aplicaţie gratuită pentru Iphone și Android.

4. 8Fit

8fit este o aplicație fitness gratuită care o să dea rezultate încă de la prima utilizare.

După ce o instalezi pe telefonul mobil o să poți să-ți alegi tipul de exerciții pe care vrei să le faci.

Există serii de exerciții pentru slăbire sau pentru a-ți modela corpul, pentru tonifiere și multe altele.

În funcție de ce alegi, aplicația creează un program de workout pentru tine.

La 8fit nu va trebui să-ți stabilești singur obiectivul. Dacă ai ales să faci exerciții pentru slăbit, app-ul te întreabă câte kilograme ai, dar nu și greutatea ideală la care vrei să ajungi.

Aplicația îți stabilește primul obiectiv: să slăbești.

Poți alege dacă vrei să dai jos kilogramele respective în două luni, o lună sau câteva săptămâni. În funcție de alegerea ta, dificultatea exercițiilor crește sau scade. Apoi, după ce ai dus la bun sfârșit primul obiectiv, 8fit îți stabilește altul.

Cu ajutorul acestei aplicații ai acces la o mulțime de sesiuni de exerciții și sfaturi gratuite.

Poți alege și varianta PRO pentru care vei plăti un abonament, dar care îți va oferi în plus rețete, planuri alimentare și multe altele.

8fit este disponibil pentru IOS și Android.

5. Better me

Better me este o aplicație de sănătate și fitness special concepută pentru femei care își doresc să tonifieze o anumita zonă a corpului. Intră în aplicație și alege zonele pe care dorești să le modelezi sau tonifiezi, de unde ai dori să pierzi câteva kilograme.

Aplicația combină antrenamentele cu un plan de masă și se adresează utilizatorilor la o gamă largă de niveluri de activitate și angajamente de timp.

Cu această aplicație vei lucra în cadrul antrenamentelor la domiciliu și te vei concentra pe un plan de 28 de zile pe care îl poți utiliza pentru a intra în formă și a pierde în greutate.

Cu ajutorul acestei aplicații vei reuși să dizolvi grăsimile din zonele cu probleme (picioare, abdomen, brațe, gât, etc).

Vei putea obține antrenamente eficiente printr-o aplicație simplă și un plan complet de masă de 28 de zile.

Aplicația BetterMe este gratuită pentru descărcare și o poți încerca gratuit timp de 3 zile, după care va trebui să plătești 9,99 USD pe lună.

Indiferent de aplicația folosită, va trebui să ai răbdare, ambiție și determinare și să îți propui target-uri ușoare pentru a nu ceda la cea mai mica ispită alimentară și nu numai.

Nu uita că ești frumoasă și unică!

P.S. Vă invit să împărtășiți cu noi experiențele voastre cu aplicațiile de pe telefoanele inteligente, iar dacă voi ați încercat și alte aplicații, nu ezitați să ne oferiți și nouă informații despre acestea!