Autoizolare – activități utile – #stămacasă

0
122

Autoizolare – activități care să ne facă să uităm de evenimentul grav care ne-a impus această izolare.

Orice situație, indiferent  cât de grea este, are și o parte bună, chiar dacă, în acele momente este greu să o vezi.

Este important să o cauți și să o conștientizezi pentru a te putea ajuta să mergi mai departe.

Astfel, ar trebui să ne bucurăm în aceste momente de lucrurile simple pe care nu am avut timp sau chef să le facem până acum și pe care acum este momentul cel mai potrivit să le facem.

Și sunt atât de multe lucruri pe care le-am amânat de atâta timp și pe care ni le doream să le facem dar ne lipsea timpul, care, de ce să nu recunoaștem, parcă s-a comprimat și pur și simplu este prea scurt.

Petrecere timp prețios cu copiii

Și aș putea enumera aici activități cum ar fi petrecerea unui timp de calitate împreună cu copiii (deși pentru unii ar putea părea o utopie, ca și cum e nevoie de o autoizolare pentru a petrece timp prețios alături de copii).

Însă chiar este greu în ziua de azi, să găsești timp de ambele părți pentru activități cum ar fi vizionarea unui film împreună, jocuri de societate, cărți, remmy, etc, în special dacă acești copii au peste 14 -15 ani când aleg să facă cu totul alte activități care nu implică neapărat parinții…

Gătitul – activitate de familie

Alte activități ar fi gătitul și impresionarea familiei cu rețete noi, rețete moderne, de mâncare sănătoasă și hrănitoare, cu puține calorii (cum ar fi budinca de chia).

Organizare dressing, dulapuri, sertare, etc

Și o activitate extrem de importantă și îndelung amânată, ar putea fi organizarea dressingului, a hainelor și cărților, a actelor și documentelor care așteaptă teancuri, teancuri, un moment care să fie suficient de hotărâtor pentru a lua decizia “de mâine mă apuc de organizat”.

Așa că iată-mă, super hotărâtă să dărâm munții și să îi așez la loc ….de data aceasta munți de haine, de cărți și de ….diverse.

Și am început cu organizarea sertarelor.

Deși pare simplu, achiziționarea unor organizatoare, cutii și coșuri de organizat diverse, nu este deloc un lucru ușor, mai ales dacă nu locuiești într-o zonă unde se află un magazin Ikea (București, mai exact) deci dacă stai în provincie și nu prea ai multe variante.

Am început căutarea și m-am oprit la magazinele Jysk, care par să aibă de toate, dar stau relativ prost la capitolul organizare.

Există într-adevar coșuri, cutii, cutiuțe, dar, pe lângă faptul că sunt relativ scumpe, nu acoperă nevoia de organizare, respectiv nu au spații de separare, atât de utile pentru separarea diverselor articole mici (șosete, curele, lenjerie intimă).

Este greu să începi o astfel de activitate și să mai vrei și să cheltuiești puțini bani, dar nu m-am oprit și am mers mai departe cu căutările!

În final, am optat pentru achiziționarea unor organizatoare prin Emag, care s-au dovedit a fi aproape pe măsura dorințelor mele!

Și am început să le sortez, să le așez pe categorii: lenjerie intimă, șosete, curele, etc.

A fost o muncă laborioasă, dar a ieșit așa cum mi-am dorit.

Acum sunt mulțumită și nu mai este nevoie să pierd minute bune dimineața căutând diverse și în diferite locuri.

Sunt toate așezate și ordonate, lucru pe care trebuia să îl fac demult și cu siguranță m-ar fi salvat de stres, întârzieri la birou și începerea unei zile într-un mood nu tocmai calm!

Sunt multe lucruri de făcut și atât de puțin timp la dispoziție!

În concluzie, haideți să vedem partea bună a lucrurilor, să ne organizăm și să petrecem timp prețios cu familia!

Cu siguranță, cu toți aveam nevoie de o pauză!

#stămacasă