Somnul de frumusețe – beauty boost!

1
211

Este atât de ușor să ne păstrăm frumusețea și să aducem un plus de prospețime pielii noastre prin simpla respectare a unui program de somn odihnitor, așa numitul somn de frumusețe!

În zilele noastre se cheltuiesc milioane de euro pe creme, loțiuni, serumuri, iluminatoare sau scrub-uri  pentru îngrijirea tenului, dar nu acordăm suficientă atenție somnului care ar putea rezolva multe din probleme.

Ce este somnul de frumusețe?

Somnul de frumuseţe trebuie văzut ca numărul total de ore pe care le dormim zilnic şi care se reflectă direct atât asupra organismului, cât şi a înfăţişării noastre.

Ne este recomandat să dormim în jur de 7-8 ore pe zi, însă important nu este numai numărul de ore, ci şi perioada în care ele sunt dormite.

Practic, organismul nostru ar trebui să intre în repaus undeva la ora 23,00 pentru a avea timpul necesar să se refacă şi să se pregătească pentru o nouă zi.

Însă părerile sunt împărțite și în legătura cu acest subiect.

Un vechi proverb spunea – o oră de somn înainte de miezul nopţii este echivalentul a două ore de somn după ora 12 noaptea – însă Rafael Pelayo (expert în medicina somnului la Universitatea Stanford) demontează această prejudecată, considerând-o total falsă.

Este o greşeală să adormi prea devreme. Încercarea de a dormi când corpul tău vrea să fie treaz este ca şi cum ai înota împotriva curentului.

În schimb, o bună strategie, spune doctorul Pelayo, este impunerea unei ore de somn.

Restricţionarea momentului oportun de somn ar putea să ducă la un somn întârziat, însă ceasul biologic va favoriza un somn mai uşor.

Timpul ideal pentru culcare ar fi cu aproximativ 10 sau 15 minute înainte de momentul în care ai vrea să adormi.

Dacă ora pentru deşteptare este la ora 7:30 a.m, iar timpul de somn 7,5 ore, momentul ideal pentru somn ar fi la ora 11:45 p.m.

Somn adecvat vs somn incomplet

Potrivit  lui Matthew Walker (om de știință britanic și profesor de neuroștiință și psihologie la Universitatea din California) somnul repară armura sistemului nostru imunitar.

Somnul previne infecțiile și ține la distanță tot felul de boli, reface starea metabolică a corpului prin ajustarea în detaliu a echilibrului dintre insulină și glucoza din sânge.

Somnul adecvat  scade tensiunea arterială și în același timp menține pulsul în condiții optime.

Somnul de frumuseţe ne eliberează de stresul de peste zi, ne ajută să ne încărcăm de energie, ne ajută să ne concentrăm mult mai repede, să reţinem mai uşor şi să ne exprimăm cu uşurinţă.

Un număr mic de ore dormite pe noapte nu numai că duce la apariția unor afecţiuni ale ficatului, digestive, cardiologice, neorologice şi ale vederii, dar se reflectă direct şi asupra pielii noastre.

O piele îmbătrânită, un ten cu cearcăne profunde, căderea părului, deteriorarea unghiilor și regenerarea greoaie a celulelor sunt rezultatul nopţilor pierdute.

În plus, un număr redus de ore dormite în mod constant, duce inevitabil şi la instalarea stării de nervozitate şi a anxietatii, dar şi la creşterea în greutate.

Ceea ce trebuie să înțelegem în primul rând este faptul că somnul este timpul în care organismul se repară, și nu vorbim doar despre piele ci și despre creier sau mușchi.

5 pași de urmat pentru a asigura pielii un boost de frumusețe

Iată câțiva pași pe care ar trebui sa îi urmați pentru a ajuta pielea să se refacă pe timpul nopții:

1. Respectați somnul de frumusețe, respectiv cele 7-8 ore de somn pe noapte

În timpul somnului fluxul sanguin al pielii crește, pielea va fi mai strălucitoare și mai flexibilă datorită refacerii rezervelor de colagen, ridurile se vor atenua, cearcănele se vor micșora sau chiar vor dispărea, iar mușchii feței se vor relaxa.

2. Curățați tenul înainte de culcare

Curățarea feței în fiecare seară este mult mai importantă decât dimineața, pentru a putea beneficia de efectele somnului.

Nu sunt necesare produse sofisticate pentru curățare ci un produs de curățare blând, de genul loțiunii micelare, pentru a înlătura machiajul sau praful, urmat de un ulei de sâmburi de struguri (pentru tenul gras sau acneic) sau uleiul de avocado (ten uscat).

3. Folosiți o cremă hidratantă de noapte și puneți un pahar cu apă pe noptieră

Curățarea feței poate deshidrata tenul, iar un ambient cu umiditate redusă, de asemenea. Astfel, crema hidratantă și apa vor rehidrata ceea ce tenul a pierdut prin curățare.

4. Dormiți pe spate sau folosiți o față de pernă satinată

În aceasta poziție, spatele, gâtul și, cel mai important, coloana vertebrală au o poziție naturală.

Pe lângă faptul că aceasta este cea mai potrivită poziție pentru spate, umeri, coloană și gât, este și cea mai bună în cazul în care suferi de arsuri stomacale sau reflux gastric.

Alege o pernă care îți permite să dormi cu capul puțin mai sus decât salteaua, sau pur și simplu adaugă o pernă în plus, așa acidul din stomac va fi împiedicat să se întoarcă prin esofag.

Dormitul pe spate împiedică și apariția ridurilor, pentru că tenul tău este în contact cu aerul în timpul nopții și nimic nu exercită presiune asupra feței.

Dormitul pe o suprafață aspră poate irita pielea și comprimă fața pentru multe ore, ceea ce duce la formarea ridurilor.

5. Nu dormiți niciodată la soare

Expunerea la soare în timpul somnului poate fi foarte dăunătoare pielii și aspectului acesteia.

Concluzii

Somnul de frumusețe are ca efect direct o piele frumoasă, hidratată și strălucitoare, un organism mai sănătos și mai puternic!

Somnul de frumusețe are efect asupra organismului și în special asupra pielii pe termen îndelungat! 

Cât despre riduri, dragi femei stilate, acestea nu dăunează nimănui – dimpotrivă, ele sunt un semn de maturitate și chiar de fericire (știți cum se spune că râsul este una din cauzele apariţiei ridurilor)!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here