Stilul casual – confortabil, dar cool!

0
465

Stilul casual a fost denumit astfel pornind de la cuvântul din limba engleză casual, respectiv lejer, obişnuit, neoficial, relaxat.

Stilul casual pune accentul pe confort și relaxare și este un stil deosebit de căutat în ultima perioadă de timp.

Deşi este caracterizat prin comoditate şi lejeritate, totuşi stilul casual nu este un stil vestimentar sport. Practic, stilul casual, se află la graniţa dintre sport şi elegant.

Materialele din acest stil vestimentar sunt lejere şi naturale, iar hainele confecţionate din acestea nu trebuie să împiedice libertatea de mişcare.

Prin acest stil vestimentar se pune accent pe starea de bine, de relaxare şi confort. Iar atunci când te simţi bine în „pielea ta”, arăţi acest lucru şi emani o strălucire aparte.

Până la urmă, cel mai important într-o ținută casual este să te simți bine.

Acest stil vestimentar era până nu demult considerat „stilul fetelor neinteresate de modă”.

Însă în ultima perioadă, stilul casual a avut unul dintre cele mai ascendente trenduri, chiar şi cele mai elegante femei din lume l-au adoptat şi îl poartă cu nonşalanță.

Un lucru grozav la acest stil, este faptul că nu necesită mulţi bani, şi chiar ne permite să refolosim hainele retro ale rudelor noastre!

O altă caracteristică importantă a acestui stil vestimentar este aceea că este potrivit oricărei persoane, indiferent de personalitatea acesteia.

Cum arată ţinutele casual?

Stilul casual include câteva elemente comune atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Blugii reprezintă una dintre cele mai folosite opțiuni atunci când vrem ținute casual.

Dacă nu purtaţi jeans, puteţi miza oricând pe pantaloni confortabili.

Pantalonii trebuie să fie confecţionaţi din materiale ușoare, precum inul sau bumbacul, sau chiar pielea, stofa sau lâna, pentru anotimpurile reci.

Dacă vom asocia aceşti pantaloni cu cămăși, cu pulovere, cu tricouri, sau cu orice ne pică în mână când deschidem dressingul, vom fi în stilul casual.

Alături de blugi, reprezentantive pentru acest stil sunt gecile, pantofii sport, tricourile, puloverele şi toate acele articole vestimentare care te ajută să te simți comod.

Pantofii sport sunt alături de jeans, emblematici acestui stil vestimentar.

Piesele basic cum ar fi un tricou alb sau o pereche de adidași albi, sunt foarte necesare, deoarece se potrivesc, practic, la orice!

Stilul casual la femei

Piesele vestimentare care se pot regăsi în ținutele casual pentru femei sunt rochiile lejere de vară, rochiile lungi, fustele creion sau fustele lungi.

Bluzele pe gât, bluzele cu nasturi, pantalonii scurți și pantalonii realizați din materiale care nu se șifonează foarte ușor (easy iron) sunt foarte potrivite acestui stil.

Pentru stilul casual putem purta pantofii sport cu pantaloni, cu trening, cu fuste, cu rochii, cu absolut orice avem prin garderobă, și vom imprima astfel ţinutei un aer casual.

Un tricou, e must-have pentru orice femeie, fiind acea piesă casual care a reușit să se strecoare în absolut orice curent al modei.

Tricoul poate fi cu un mesaj minimalist sau un model uni, de preferat în tonuri neutre de alb, negru, gri, bej, roz pudrat, etc care vor fi ușor de asortat.

Pe lângă îmbrăcămintea casual de damă pe care o alegem, este bine să fim atente și la accesorii – genți, eșarfe, broșe și bijuterii.

Opţiunea pentru stilul casual ar fi un articol care să completeze ținuta și nu ceva care să te facă să arăți nepotrivit.

Puloverele sunt un alt must-have al stilului casual.

Acest articol vestimentar călduros și confortabil, este practic nelipsit pentru acest stil în anotimpurile reci.

Putem opta pentru orice tip de pulover: colorat, oversized, tricotat, toate sunt admise.

Treningul din garderoba sport se încadrează cu ușurință și în ținutele casual.

Pentru influențe demne de street style, adăugaţi la trening o geacă de blană sau un palton (în anotimpuri reci), o geacă denim sau de piele ecologică.

Rochia devine casual atunci când o purtăm cu încălţăminte lejeră sau sport, alături de o geacă denim.

Cum denimul este practic spiritul casual, nu putea lipsi geaca de blugi. O putem combina cu orice articol vestimentar, orice combinaţie este permisă!

Combinaţii câştigătoare în ţinutele casual

  • geacă și pantaloni din denim, tricou simplu și o geantă stylish
  • un top interesant, pantaloni scurţi, o geantă shopper colorată şi o eşarfă fină
  • jeans skinny cu o tunică scurtă sau o bluză ușoară cu un imprimeu modern sau uni
  • pulover cu pantaloni lejeri și pantofi sport, iar outfit-ul pentru stilul casual este gata!
  • diferite modele de blugi cu o bluză albă sau colorată și o pereche de pantofi tradiționali, fără toc sau cu un toc scurt sau încălțăminte sport.
  • o rochie strâmtă tricotată, o geacă simplă și o pereche de pantofi fără toc sau cu toc mediu
  • fustă clasică, geacă minimalistă sau geacă de piele și pantofi cu toc mediu
  • îmbrăcămintea multistratificată și combinări de articole de îmbrăcăminte
  • pantaloni de trening, mocasini și o geacă de blană

Stilul casual la bărbați

Elementele esențiale ale stilului casual sunt aceleași și în cazul bărbaților.

Și când vorbim despre ținute casual pentru bărbați, ne gândim, de asemenea, la confort, lejeritate, relaxare.

Într-o ținută casual pentru bărbați, pantalonii trebuie să vină perfect și să fie fabricați din denim sau dintr-un material care se șifonează greu.

Blugii sunt de asemenea cea mai frecventă piesă vestimentară, însă pentru ținuta casual de birou nu sunt tocmai recomandați cei foarte decolorați sau foarte rupți.

Pentru a fi casual, bărbații vor asorta pantalonii cu cămăși, albe sau colorate, cu tricouri polo, pulovere și diverse bluze cu mâneci lungi sau scurte.

În ceea ce privește încălțămintea, pentru o ținută casual se potrivesc în primul rând pantofii sport, dar și ghete comode, dacă se potrivesc ținutei.

Ce ar trebui să evităm în ţinutele  casual?

Hainele prea mulate sau dificil de purtat, din materiale groase sau în care nu poți respira, nu sunt considerate casual.

Fustele mini și strâmte, rochiile din aceeași gamă sau pantofii cu toc înalt nu sunt reprezentative pentru acest stil.

Gențile elegante, mici, gen clutch sunt excluse din acest stil.

Evitați să purtați bluze, tricouri sau cămăși prea decoltate, cu spatele gol, topuri scurte sau pantaloni care lasă să se vadă lenjeria intimă.

Nu exagerați cu parfumul și cu machiajul. Stilul casual presupune naturalețe, confort.

Atât în cazul femeilor, cât și în cel al bărbaților, stilul casual pune accentul pe piese vestimentare comode, nicidecum rigide.

Ceea ce este absolut exclus în acest stil vestimentar, este orice articol de îmbrăcăminte oficial, clasic, business.

De asemenea, nu sunt admise detalii sclipicioase, mărgele sau strasuri.

Stilul casual e definit de lejeritate, de confort și de naturalețe!

Fiți naturale! Naturalețea înseamnă simplitate și frumusețe! Și cum îmi place mie să spun, nu uitați că less is more and more is less!

Înainte de a ieşi din casă, uită-te în oglindă şi înlătură un accesoriu – Coco Chanel