Uleiul de sâmburi de struguri – elixir al frumuseții

0
4846

Uleiul de sâmburi de struguri  este unul dintre cele mai eficiente produse de înfrumusețare, fiind renumit pentru proprietățile sale hidratante și antiîmbătrânire.

L-am descoperit intr-un moment în care tenul meu suferea de deshidratare și mi-am propus să îl încerc, mai ales că nu am un ten pretențios și nu aveam de ce să mă tem.

S-a dovedit a fi deosebit de eficient și emolient și după câteva seri în care l-am folosit cu regularitate, deja tenul meu devenise mai hidratat, mai luminos și aproape că imi dispăruseră și ridurile :).

Studiile au demonstrat faptul că uleiul din sâmburi de struguri are proprietăți antioxidante superioare celor ale vitaminelor C și E și betacarotenului.

Totodată, acesta previne afecțiunile cardiovasculare, prin diminuarea presiunii arteriale și reglarea nivelului de colesterol, și îmbunătățește capacitatea de memorare și abilitățile motrice.

Uleiul de sâmburi de struguri – ulei bogat în vitamine și antioxidanți

Așadar, acest ulei are o acțiune antioxidantă. 

Concentrația ridicată de antioxidanți luptă împotriva radicalilor liberi, principalii responsabili de îmbătrânirea celulară, și protejează pielea de toxine.

Uleiul de sâmburi de struguri este o sursă excelentă de vitamina E, chiar mai bună decât uleiul de măsline.

Vitamina E este o vitamină care acționează ca un antioxidant, care protejează celulele împotriva radicalilor liberi care sunt asociați cancerului, bolilor de inimă și altor boli cronice.

Vitamina E susține sistemul imunitar.

Multe dintre beneficiile de înfrumusețare ale acestui ulei se datorează conținutului de vitamina E și a conținutului de acizi grasi omega-6.

Radicalii liberi și factorii de mediu cum ar fi soarele, vântul și poluarea pot lăsa urme nefavorabile asupra pielii, cum ar fi semnele de bătrânețe, uscăciunea pielii sau depigmentarea.

Potrivit Linus Pauling Institute, acizii grași omega-3 și omega-6 sunt cruciali în aspectul și funcțiile pielii deoarece acestea actionează ca o barieră împotriva factorilor poluanți.

Beneficiile uleiului de sâmburi de struguri

  • Hidrateaza pielea – datorită proprietăților sale emoliente, uleiul din sâmburi de struguri înmoaie pielea aspră, hidratând-o în profunzime.

Astfel puteți folosi acest ulei pentru masarea coatelor, a genunchilor și a călcâielor, zone în care pielea este adesea înăsprită.

  • Previne și întârzie îmbătrânirea pielii – datorită proprietăților sale antioxidante, uleiul din sâmburi de struguri întarzie efectele pe care procesul de îmbătrânire le are asupra pielii.
  • Accelerează vindecarea rănilor – rănile de la suprafața pielii sunt vindecate mai rapid cu ajutorul uleiului din sâmburi de struguri.

Studiile au dovedit că acesta facilitează regenerarea vaselor de sânge afectate și grăbește vindecarea.

  • Reglează secreția de sebum – uleiul din sâmburi de struguri este eficient în reglarea secreției de sebum.

Persoanele care au un ten gras pot reduce aspectul lucios specific acestui tip de ten, masând fața cu acest ulei, care echilibrează sebumul și stimuleaza secreția de colagen.

Uleiul de sâmburi de struguri penetreză extrem de rapid pielea și nu lasă urme de grăsime.

  • Îmbunătățește aspectul părului – uleiul de sâmburi de struguri este benefic pentru păr.

Dacă suferiți de mătreață, care de obicei apare la un scalp uscat, aplicați ulei de sâmburi de struguri pe post de emolient, care va îndepărta pielea uscată și va hrăni scalpul, oferind strălucire.

  • Acidul linoleic existent în uleiul de sâmburi de struguri poate stimula de asemenea, creșterea părului.
  • Este folosit în aromaterapie – uleiul de sâmburi de struguri este folosit în aromaterapie pentru a reduce stresul și anxietatea.

Uleiul de sâmburi de struguri poate fi folosit și în alimentație, ca parte importantă a unei diete sănătoase, atunci când este consumat cu moderație.

Are un gust neutru și se pretează la multe rețete.

Însă acesta poate avea un efect advers dacă este consumat de persoanele alergice la struguri.

La majoritatea persoanelor care nu sunt alergice la acest produs, utilizarea acestuia poate face minuni.

Ridurile sunt atenuate considerabil prin masajul în zonele predispuse, respectiv în jurul ochilor și în colțurile gurii.

Folosiți câteva picături de ulei pe tenul curat înainte să mergeți la culcare.

Masați ușor și repetați procedeul dacă este nevoie și dimineața, sau adăugați câteva picături în crema dumneavoastră de față.

Rezultatul va fi o piele elastică, strălucitoare, luminoasă și vizibil întinerită!