Crăciun de poveste! Sărbători cu stil!?

5
388

Crăciunul! Sărbătoarea favorită a multora și cea mai frumoasă perioada din an!

Când ne gândim la Crăciun, ne gândim la sentimente cu totul speciale, la bunătate, la verbul a dărui, la speranță și lumină, la cei dragi, cozonaci și turtă dulce, mama, brad, jucării, Moș Crăciun…și câte și mai câte.

De Crăciun sărbătorim în primul rând semnificația acestei sărbători: Nașterea lui Iisus Hristos, Mântuitorul lumii!

Crăciunul este celebrat încă din antichitate ca dată a nașterii lui Iisus, iar pe parcurs a devenit o sărbătoare de familie, cu obiceiuri precum colindele, împodobitul bradului și sosirea lui Moș Crăciun, mult așteptat de copiii din întreaga lume.

În ultima perioadă însă, încet încet, în goana după cadouri din ce în ce mai sofisticate, în dorința de a avea cel mai modern brad sau cele mai sofisticate preparate la masa de Crăciun, ajungem să pierdem din vedere lucrurile esențiale și să nu ne mai bucurăm de aceste sărbători la adevărata lor valoare!

Sărbătorește cu stil!

Stilul vine tocmai din dorința de a face sărbătorile frumoase pentru cei dragi, împreună cu aceștia!

O masă de Crăciun împreună cu cei dragi este cel mai minunat moment, indiferent că folosim o față de masă dintr-un bumbac obișnuit sau o față de masă din satin, mătase sau cusută cu aur!

Nu ai terminat totul de pregătit? Nu este totul perfect? Gândește-te că sunt atâția oameni săraci care vor mânca poate cartofi fierți și la masa de Crăciun, dar sunt fericiți pentru că sunt împreună!

Nu îți mai face atât de multe griji! Totul depinde de noi!

Decât să stăm supărați și tensionați că nu am reușit să facem totul și nu am reușit să pregătim chiar toate preparatele pe care ni le-am propus, hai să facem haz de lipsa acelor preparate și să ne bucurăm împreună de cele mai simple gustări făcute din inimă!

Antrenează toți membrii familiei în pregătirea mesei de Crăciun, în împodobitul bradului, în micile treburi casnice!

Pune colinde și fă ca totul să pară simplu!

Mulțumește lui Dumnezeu că tu și familia ta sunteți sănătoși, că sunteți împreună și că aveți ceva de pus pe masă!

Dăruiește din inimă!

Ce poate fi mai frumos decât să dăruiești din inimă? Să faci cadouri și să vezi bucuria din ochii celor dragi la primirea acestora?

Însă în ultima perioadă cadourile au început să fie din ce în ce mai scumpe, mai sofisticate, mai greu de satisfăcut! Astfel, acestea pot deveni un chin, o povară pentru părinți și multe datorii pe care unii le duc poate multe luni după încheierea sărbătorilor.

Fă cadouri simbolice! Gândește-te la fiecare persoană în parte, ce îi place, ce  o caracterizează și propune-ți un buget pentru fiecare cadou.

Nu exagera cu cadouri scumpe (mai ales pentru persoanele obișnuite cu de toate) care nu sunt neapărat apreciate!

De multe ori un cadou simplu, dăruit din inimă, valorează mai mult decât un cadou foarte scump! Mai bine păstrează un mic buget pe care să îl donezi copiilor mai puțin favorizați sau persoanelor nevoiașe!

Îmi aduc aminte de copilărie, încă de la vârsta de 6-7 ani strângeam câteva luni bănuți (din reciclarea sticlelor, sau din monede pe care le primeam de la mama, le făceam fișicuri și le schimbam la magazinul alimentar).

Pot spune că încă de atunci se previziona viitorul meu de economist ?.

Cu banii obținuți, făceam cadouri de Crăciun la toți cunoscuții, de la familie și până la vecini/vecine sau prieteni de joacă!

Toți aveau lacrimi în ochi când le ofeream (bineînțeles că mă refer aici la adulți) deoarece era ușor bizar ca un copil să facă asemenea gesturi…când aș fi putut cu banii respectivi să îmi cumpăr păpuși, jucării sau orice altceva!

Dar aceleași sentimente mă încearcă și acum când dăruiesc și pregătesc cadourile de Crăciun , și anume, bucuria de a dărui, bucuria de a aduce bucurie! Prin lucruri simple!

Gânduri de Crăciun!

De Crăciun fii mai bun! De câte ori nu auzim această zicală? Și parcă ne încearcă pe fiecare un  sentiment de altruism și bunătate în această perioadă!

Dar ce ar fi să continuăm să fim mai buni tot restul anului?

E atât de ușor! Trebuie doar să vrem să facem lucrurile să meargă!

Sa fim înțelegători și să ne acceptăm unul altuia micile defecte sau firea (mai colerică sau mai introvertită, mai pozitivă sau mai negativă, etc)!

Să fim mai optimiști și să încercăm să aducem aceste sentimente în jurul nostru!

Să fim prietenii la care să apeleze oricine cu încredere!

De Crăciun fii mai bun…și poate vei rămâne așa tot anul!

Crăciun Fericit, oriunde v-ați afla! Fie ca acest Crăciun să fie începutul unor schimbări în bine pentru fiecare dintre noi!

Merry Christmas!?