5 remedii naturale pentru sprâncene frumoase

0
4805

Deși multe femei nu realizează cât de importante sunt sprâncenele pentru definirea trăsăturilor feței, specialiștii spun că forma lor influențează aproape în totalitate armonia și fizionomia întregului chip.

Sprâncenele definesc conturul și expresivitatea feței, de aceea este necesar să avem mereu sprâncene bine-conturate.

Forma dorită a sprâncenelor s-a schimbat de la o perioadă la alta. Cu ani în urmă, la modă erau sprâncenele subțiri, iar acum cele mai dorite sunt sprâncenele groase și cât mai naturale.

Astfel, fiecare dintre noi ne dorim sprâncene cât mai frumoase, cu minimum de efort și fără a merge la salon în fiecare săptămână.

Produsele cosmetice, cum ar fi creioanele de sprâncene, gelurile, kit-urile de vopsit, etc, pot machia și contura sprâncenele astfel încât acestea să pară mai groase.

Dar de multe ori, ne dorim ca sprâncenele noastre să fie cu adevărat mai groase fără a apela la machiaje.

Există câteva remedii naturale, care pot ajuta la creșterea și îndesirea sprâncenelor.

1. Uleiul de lavandă

Uleiul de lavandă este recunoscut pentru efectele lui calmante. Însă aplicat în mod regulat, acesta combate căderea părului și ajută la regenerarea acestuia.

Masați zilnic sprâncenele cu ulei de lavandă, ca un ritual relaxant.

Însă aveți grijă să nu înghițiți acest ulei deoarece poate fi dăunător.

Dacă sunteți o persoană predispusă la alergii, ar fi bine să testați uleiul pe o altă zonă a pielii dumneavoastră. La unele persoane, acest ulei poate produce iritații.

Uleiul de lavandă este recunoscut, de asemenea, pentru efectele relaxante și pentru tratarea stresului, în special în aromaterapie.

2. Uleiul de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai poate stimula creșterea și îndesirea sprâncenelor prin crearea unei bariere hidratante pentru sănătatea celulară și foliculară.

Uleiul de arbore de ceai era folosit în trecut în tăieturi și alte răni, însă acum se folosește din ce în ce mai mult în tratamentele de piele, în special la tenul cu probleme (inclusiv pentru tratarea acneei).

Putem regăsi acest ulei și în produsele cosmetice speciale pentru tratarea diverselor probleme, dar și ca atare, simplu, gata de aplicat pe sprâncene.

Aplicați uleiul de arbore de ceai pe sprâncene seara, și lăsați-l să acționeze toată noaptea.

La unele persoane, acest ulei poate cauza dermatite, de aceea este bine să testați produsul pe o porțiune mică de piele (de exemplu, pe braț).

3. Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai populare ingrediente vegetale folosite în industria cosmetică.

Ricinul este o plantă tropicală originară din Africa și India și este recunoscută pentru proprietățile curative pe care le are uleiul obținut din semințele sale.

Uleiul de ricin este utilizat în cosmetică, dar are și întrebuințări medicale.

Este recunoscut pentru proprietățile sale de regenerare a părului, dacă este folosit în mod regulat.

Aplicați seara pe sprâncene și masați ușor până când se absoarbe. Lăsați-l să acționeze peste noapte.

Încercați să faceți acest lucru cel puțin o lună. Rezulatele vor fi vizibile, iar sprâncenele se vor îndesi.

Dacă vreți ca rezultatele să apară mai repede, adăugați la acest ulei câteva picături de vitamina E. Se amestecă cele două componente foarte bine, într-un recipient, iar tratamentul obținut se aplică în fiecare seară pe toată lungimea sprâncenelor.

Acest ulei se poate aplica și la baza scalpului sau îl puteți combina cu câteva picături de ulei de migdale sau de cocos.

Lăsați câteva ore să acționeze.

4. Uleiul de avocado

Avocado este unul din fructele (fruct-legumă) mele preferate, după cum am scris și în articolul Avocado – fruct unic și delicios.

Uleiul de avocado conține acizi grași și minerale benefice pentru păr.

Are în compoziție biotină, o proteină care hidrateaza si regenereaza firul de păr, și vitamina E, care previne ruperea întărind cuticula părului.

Ca și celălalte uleiuri, se folosește seara, prin masarea sprâncenelor sau a scalpului, și se lasă să acționeze pe timpul nopții.

Rezultatele nu vor întârzia să apară.

5. Uleiul de argan

Uleiul de argan, prin proprietățile sale deosebit de nutritive, este o soluție naturală și eficientă pentru a avea sprâncene mai dese.

Acest ulei este extras din nucile arborelui de argan, care creşte într-o zonă restrânsă din Maroc. Pentru că este procesat exclusiv manual, acest ulei este foarte preţios, numit adesea şi „aurul lichid”.

Uleiul de argan este deosebit de benefic pentru piele și păr, fiind hidratant şi nutritiv. Conţine acizi graşi esenţiali şi substanţe antioxidante care ajută la menţinerea tinereţii pielii, păstrându-i elasticitatea şi prevenind apariţia prematură a ridurilor.

Uleiul de argan fortifică sprâncenele de la rădăcină, deoarece pătrunde în fibra capilară.

Folosit cu regularitate pe sprâncene, uleiul de argan va stimula creșterea și regenerarea acestora.

Sfaturi utile

Dacă nu aveți în casă uleiurile de mai sus, sau durează până când le veți procura, puteți folosi cel mai la îndemână ulei, respectiv uleiul de măsline.

Uleiul de măsline este un tonifiant puternic, bogat în vitamine și nutrienți. Un tratament cu acest tip de ulei vegetal va întări sprâncenele.

Puteți face amestecuri din uleiurile enumerate mai sus, iar amestecurile respective le puteți folosi și pentru păr, masând zona scalpului și lăsând să acționeze peste noapte.

Nu uitați că aceste tratamente sunt naturiste, deci pentru a avea efect trebuie să fiți consecvente în folosirea lor și trebuie să le folosiți cu regularitate perioade mai lungi de timp!

„Adevărata frumusețe izvorăște din sublim și simplitate”. – Voltaire

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.